pranje in ročno
rezanje sadja.
zamrznitev
na -40°C.
pritiska, uparitev
molekul vode
odstranitev vse
vode iz komore
polnega vitaminov
in mineralov.
2,00 €
Samo sadje in nič drugega
Brez dodanih sladkorjev
brez aditivov
To je to, samo sadje in nič drugega. Voda mora ven! Mi, liofilizatorji sadja in zelenjave, se zelo zavedamo, da je voda vir življenja, a smo jo kljub temu nagnali ven! Odstranili smo jo iz prebranih zdravih plodov, zato vam je v rokah ostal le sadež, poln arom, beljakovin, mineralov, vitaminov in antioksidantov. Liofilizacija je proces konzerviranja, med katerim se zamrznjena voda (v sadežu) neposredno spremeni v paro in trdno agregatno stanje zamenja za plinasto, ob čemer se poleg hranljivih snovi ohranijo intenziven okus, barva in oblika. Ključne faze zeeelo počasnega procesa so izbira plodov, povišan pritisk v komorah in spreminjanje temperature. Odstranjena voda pogosto dosega 99,9% čistosti, kar pomeni, da imate v rokah skorajda enako sadje, kot bi ga pravkar odtrgali, le trajno konzervirano in vedno pripravljeno za uporabo. Uporaba: Hrustljavo liofilizirano sadje si privoščite vsakič, ko bi sicer segli po sadni malici ali obroku, a svežega sadja ni pri roki. Lahko ga jeste neobdelanega, če ga boste zmešali z vodo, limono, sladkorjem ali različnimi začimbami, pa lahko z njim pripravite osvežilne in polnovredne sokove. Liofilizirano sadje je odlična obogatitev jogurtov, kefirjev, muslijev in smutijev, prav tako pa boste svoji kreativnosti pri pripravi peciva, sladoleda in drugih sladic dodali povsem nov zagon. Tako sadje je športnikom vedno pri roki in je na voljo za uporabo pred, med in po športu. Da vam energijo, ko jo najbolj potrebujete.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
Energijska vrednost | 1517 kJ / 358 kcal |
Ogljikovi hidrati | 77,92 g |
- od tega sladkorji | 60,89 g |
Prehranske vlaknine | 7,81 g |
Beljakovine | 4,71 g |
Maščobe | 1,19 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | 0,15 g |
Vitamin C | 22,6 mg |
Natrij | 7 mg |
Pred liofilizacijo je sadje tehtalo | 190 g |